Chléb s grilovanými rajčaty
Pokud se vám nechce připravovat nic složitého k jídlu, zvolte tento italský recept.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
479 KCal
22 %
20 %
-
Energie
2005 KJ
22 %
20 %
-
Sacharidy
66,2 g
75 %
66 %
-
Vláknina
8,3 g
28 %
28 %
-
Bílkoviny
16,9 g
27 %
25 %
-
Tuky
14,6 g
22 %
21 %
-
nasycené
4,7 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Rajčata omyjeme, osušíme a i se stopkou je rozložíme na velký kus alobalu. Posypeme lístky tymiánu, osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a zabalíme. Grilujeme na rozpáleném grilu nebo v troubě na program gril zhruba 10 minut.
- Mezitím promícháme ricottu s utřeným česnekem, vydatně opepříme a podle chuti osolíme.
- Jakmile jsou rajčata hotová, opečeme plátky chleba v topinkovači dokřupava.
- Opečené plátky chleba potřeme stroužkem česneku, ochucenou ricottou a poklademe grilovanými rajčaty. Na závěr dozdobíme bazalkou, zakápneme olivovým olejem a ihned podáváme.