Brusinkové marokánky

Jednoduché cukroví, které zvládne upéct i začátečník.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

30 PORCE +

Na polevu:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    119 KCal

    5 %

    5 %

  • Energie

    496 KJ

    5 %

    5 %

  • Sacharidy

    11,0 g

    12 %

    11 %

  • Vláknina

    1,4 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    2,2 g

    4 %

    3 %

  • Tuky

    7,0 g

    11 %

    10 %

  • nasycené

    1,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. V mléce rozmícháme mouku, přidáme cukr a máslo, přivedeme k varu a svaříme asi 3 minuty. Jakmile vznikne bešamel, vmícháme zbylé přísady.
  2. Důkladně společně promícháme a po zchladnutí vytvoříme lžící na plech vyložený pečicím papírem malé placičky.
  3. Brusinkové placičky pak pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 20 minut. Upečené placičky vyndáme a necháme vychladnout.
  4. Na polevu rozehřejeme na vodní lázni čokoládu s tukem a dobře promícháme. V připravené polevě namáčíme spodní stranu marokánek a necháme zatuhnout.
Autor:

Podobné recepty

Žloutkové obdélníčky s ořechy

Upečte si žloutkové obdélníčky s ořechy, které vás okouzlí svou jemností.

Barevné raw kuličky

Zdravá varianta oblíbeného kokosového cukroví.

Vánoční raw košíčky

Na Vánoce můžete mlsat i zdravě.

Ořechové linecké čtverečky se žloutkovou polevou

Vyzkoušejte tradiční cukroví jinak a upečte ořechové linecké čtverečky se žloutkovou polevou.

Kořeněné košíčky plněné ořechy a džemem

Nebojte se do cukroví přilít rum pro lepší chuť.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.