Vejce v hořčičné omáčce a bramborovo-mrkvové pyré

Hebká vejce v jemně pikantní hořčičné omáčce se díky bramborovo‑mrkvovému pyré mění v lahodně vyvážený pokrm plný krémové sladkosti a šťavnaté hloubky chuti.

Obtížnost

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Pyré:

Postup

  1. V kastrůlku promícháme hořčici se zakysanou smetanou, vínem a asi 4 lžícemi vývaru. Směs krátce povaříme a dochutíme vegetou. Dle potřeby můžeme omáčku naředit vývarem.
  2. Vejce uvaříme v osolené vodě natvrdo. Když vychladnou, oloupeme je a rozpůlíme.
  3. Brambory oloupeme a v osolené vodě uvaříme doměkka. Slijeme je a vložíme do mixéru. Přidáme vařenou mrkev nakrájenou nadrobno, mléko, máslo, sůl a vše rozmixujeme na hladkou kaši. Nakonec do ní vmícháme nasekanou petrželku.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    324 KCal

    15 %

    14 %

  • Energie

    1356 KJ

    15 %

    14 %

  • Sacharidy

    29,3 g

    33 %

    29 %

  • Vláknina

    2,6 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    12,7 g

    20 %

    19 %

  • Tuky

    15,3 g

    24 %

    22 %

  • nasycené

    7,3 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.