Vejce v hořčičné omáčce a bramborovo-mrkvové pyré
Hebká vejce v jemně pikantní hořčičné omáčce se díky bramborovo‑mrkvovému pyré mění v lahodně vyvážený pokrm plný krémové sladkosti a šťavnaté hloubky chuti.
Postup
- V kastrůlku promícháme hořčici se zakysanou smetanou, vínem a asi 4 lžícemi vývaru. Směs krátce povaříme a dochutíme vegetou. Dle potřeby můžeme omáčku naředit vývarem.
- Vejce uvaříme v osolené vodě natvrdo. Když vychladnou, oloupeme je a rozpůlíme.
- Brambory oloupeme a v osolené vodě uvaříme doměkka. Slijeme je a vložíme do mixéru. Přidáme vařenou mrkev nakrájenou nadrobno, mléko, máslo, sůl a vše rozmixujeme na hladkou kaši. Nakonec do ní vmícháme nasekanou petrželku.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
324 KCal
15 %
14 %
-
Energie
1356 KJ
15 %
14 %
-
Sacharidy
29,3 g
33 %
29 %
-
Vláknina
2,6 g
9 %
9 %
-
Bílkoviny
12,7 g
20 %
19 %
-
Tuky
15,3 g
24 %
22 %
-
nasycené
7,3 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA