Ingredience
Postup
- Žloutky vložíme do mísy, přidáme cukr a utřeme do pěny. Zředíme ji 4 lžícemi smetany a prošleháme.
- Zbytek smetany vlijeme do kastrůlku. Z lusku vyškrábneme zrníčka a vmícháme je do smetany.
- Kastrůlek se smetanou dáme na vodní lázeň, kterou přivedeme k varu. Do smetany přidáme žloutkovou směs.
- Vodní lázeň stále udržujeme ve varu. Směs v kastrůlku šleháme do té doby, dokud se nezačne provářet.
- Kastrůlek sundáme z vodní lázně a stále mícháme až do zchladnutí. Přilijeme lihovinu a vše dobře promícháme.
- Hotovou směs přecedíme přes sítko a čistý vaječný koňak nalijeme do vyvařených lahví. Lahve dobře uzavřeme a uložíme na chladné místo.

















