Ingredience
Postup
- Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nastrouháme nahrubo do mísy. Přidáme hořčici, najemno nakrájenou cibuli, tvaroh, majonézu, sůl, pepř, část nasekané pažitky a promícháme. Necháme odležet v chladu.
- Do mísy prosejeme oba druhy mouky. Smícháme s kmínem, solí, droždím a nakonec přilijeme vodu. Vypracujeme hladké těsto, které necháme pod utěrkou kynout 60 minut v teple.
- Z těsta vytvoříme kulatý bochník, položíme ho na plech s pečicím papírem a necháme znovu kynout ještě asi 20-30 minut.
- Pečeme ve vyhřáté troubě při 235 °C 12 minut. Pak teplotu snížíme na 160 °C a dopékáme ještě 40 minut. Podáváme s vaječnou pomazánkou posypanou zbylou pažitkou.

















