Vaječná pomazánka s domácím chlebem

nehodnoceno

Zdravá domácí svačinka.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 80 min

bez chladnutí a kynutí

Ingredience

6 PORCE +

Domácí chléb:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    625 KCal

    28 %

    26 %

  • Energie

    2614 KJ

    28 %

    26 %

  • Sacharidy

    88,7 g

    101 %

    89 %

  • Vláknina

    8,3 g

    28 %

    28 %

  • Bílkoviny

    25,1 g

    40 %

    37 %

  • Tuky

    16,8 g

    26 %

    24 %

  • nasycené

    2,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nastrouháme nahrubo do mísy. Přidáme hořčici, najemno nakrájenou cibuli, tvaroh, majonézu, sůl, pepř, část nasekané pažitky a promícháme. Necháme odležet v chladu.
  2. Do mísy prosejeme oba druhy mouky. Smícháme s kmínem, solí, droždím a nakonec přilijeme vodu. Vypracujeme hladké těsto, které necháme pod utěrkou kynout 60 minut v teple.
  3. Z těsta vytvoříme kulatý bochník, položíme ho na plech s pečicím papírem a necháme znovu kynout ještě asi 20-30 minut.
  4. Pečeme ve vyhřáté troubě při 235 °C 12 minut. Pak teplotu snížíme na 160 °C a dopékáme ještě 40 minut. Podáváme s vaječnou pomazánkou posypanou zbylou pažitkou.
Autor:

Podobné recepty

Drůbeží paštika s česnekem a lískovými oříšky

Luxusní paštika, kterou zvládnete z pohodlí domova.

Pikantní utopenci

Naučte se zavřit ty nejchutnější utopence.

Dýňová pomazánka

Zbyla vám z vaření dýně? Zužitkujte ji na pomazánku.

Chia pudink s ovocem

Chia pudink se hodí na snídani nebo jako zdravá svačinka do práce.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.