Ingredience
Postup
- Kořen fenyklu omyjeme, očistíme a nakrájíme na menší kousky. Šalotku oloupeme a nasekáme na jemno. V pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm šalotku s fenyklem. Směs podlijeme trochou vody a dusíme do měkka asi 5 minut, pak necháme vychladnout.
- Petrželovou nať nasekáme nadrobno. V misce smícháme tvaroh s citronovou šťávou, přidáme zchladlý fenykl, petrželku a dochutíme solí a pepřem.
- Na paprikovou pomazánku s makrelou očistíme papriku, zbavíme ji semínek a nakrájíme na kostičky. Z makrely odstraníme kůži a kosti a maso rozmačkáme vidličkou. Česnek oloupeme a spolu s pažitkou jej nasekáme nadrobno.
- Tvaroh s citronovou šťávou a hořčicí rozmícháme dohladka. Přidáme česnek, pažitku, papriku a rozmačkanou makrelu, ochutíme solí a pepřem a promícháme. Pomazánky podáváme s čerstvým pečivem.

















