Těstovinový salát s kukuřicí, hráškem a tuňákem
Nestíháte vařit? Připravte si tuto zdravou rychlovku.
Postup
- Těstovinovou rýži uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu na skus. Scedíme ji a necháme okapat. Pak ji vsypeme do mísy, zakapeme olejem a promícháme.
- Zeleninu spaříme ve vroucí osolené vodě. Scedíme ji a necháme okapat a zchladnout.
- Tuňáka vyklopíme do sítka a necháme okapat nálev. Petrželku opláchneme, vytřepeme z ní vodu a nasekáme ji nadrobno.
- Do mísy s těstovinovou rýží přisypeme zeleninu s petrželkou a přidáme tuňáka. Vše osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a promícháme.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
277 KCal
13 %
12 %
-
Energie
1158 KJ
13 %
12 %
-
Sacharidy
34,5 g
39 %
35 %
-
Vláknina
1,8 g
6 %
6 %
-
Bílkoviny
21,8 g
35 %
32 %
-
Tuky
5,8 g
9 %
8 %
-
nasycené
1,1 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA