Štola

1 hodnocení

Upečte na letošní Vánoce štolu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 80 min

bez odležení

Ingredience

18 PORCE +

Na dokončení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    324 KCal

    15 %

    13 %

  • Energie

    1355 KJ

    15 %

    13 %

  • Sacharidy

    46,6 g

    53 %

    47 %

  • Vláknina

    0,9 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    5,9 g

    9 %

    9 %

  • Tuky

    12,3 g

    19 %

    18 %

  • nasycené

    7,1 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. V míse smícháme mouku s cukry, kypřicím práškem do pečiva a solí. Poté přidáme změklé máslo, tvaroh, vejce, rum a uhněteme hladké těsto. Do těsta zapracujeme kandované ovoce a nastrouhanou pomerančovou kůru.
  2. Hotové těsto vyválíme na tlustý plát. Ten zavineme do válce a přeneseme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě při 170 °C asi 60 minut.
  3. Po upečení štolu ihned potřeme rozpuštěným máslem a hojně zasypeme moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem.
  4. Vychladlou štolu zabalíme do alobalu a necháme v chladu uležet až 3 týdny. Odleženou štolu podáváme pocukrovanou a ozdobenou kandovanou pomerančovou kůrou.
Autor:

Podobné recepty

Marcipánová štola

Nechte se inspirovat receptem na tradiční vánoční pečivo.

Vánoční štola

Upečte si na Vánoce tradiční německou štolu.

Vánoční štola

Věděli jste, že štoly zabalené v mikroténovém obalu vydrží chutné až 14 dnů?

Tvarohová štola s hrozny s mandlemi

Aby nebylo štola vysušená, naplňte ji tvarohem.

Tvarohová štola

Recepty na vánoční štolu se liší podle německých regionů. Vyzkoušejte tuto tvarohovou.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.