Paštičky z lososa

Chutný salátek, který vás v létě osvěží.

Obtížnost

Lehké

Vaření 50 min

bez doby tuhnutí

Ingredience

4 PORCE +

Na ozdobení:

Postup

  1. V hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme na něm očištěný nadrobno nakrájený celer a pórek. Lososa opláchneme, osušíme a nakrájíme na malé kostičky. Přidáme ho k zelenině a krátce opečeme.
  2. Přilijeme víno, ochutíme solí a mletým pepřem. Přiklopíme a dusíme asi 15 minut. Pak přidáme do hrnce drceného lososa a vše dusíme ještě 5 minut. Odstavíme a necháme vychladit.
  3. Vychladlou směs promícháme s krémovým sýrem a dochutíme muškátovým květem, solí a pepřem. Vložíme do chladničky a necháme alespoň hodinu ztuhnout.
  4. Na talíře rozložíme listy hlávkového salátu. Pomocí dvou lžic vytvarujeme ze ztuhlé hmoty noky a položíme je na salát. Dozdobíme rajčátky a bylinkami a podáváme s pečivem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    545 KCal

    25 %

    23 %

  • Energie

    2281 KJ

    25 %

    23 %

  • Sacharidy

    8,4 g

    10 %

    8 %

  • Vláknina

    5,3 g

    18 %

    18 %

  • Bílkoviny

    27,5 g

    44 %

    40 %

  • Tuky

    41,9 g

    64 %

    60 %

  • nasycené

    20,3 g

  • trans-mastné

    0,6 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.