Mrkvové lívance s jogurtem

1 hodnocení

Zpříjemněte si ráno a připravte lahodnou snídani.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Krém:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    356 KCal

    16 %

    15 %

  • Energie

    1490 KJ

    16 %

    15 %

  • Sacharidy

    48,1 g

    55 %

    48 %

  • Vláknina

    3,1 g

    10 %

    10 %

  • Bílkoviny

    12,2 g

    19 %

    18 %

  • Tuky

    11,8 g

    18 %

    17 %

  • nasycené

    6,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mrkev oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Smícháme ji se smetanou, mlékem, cukrem, žloutky a prosátou moukou s kypřicím práškem.
  2. Bílky vyšleháme na pevný sníh a lehce vmícháme do těsta. Rozpálenou pánev potřeme olejem a z obou stran opékáme lívance.
  3. Jogurt smícháme s medem. Rozinky opláchneme v horké vodě a vmícháme společně s očištěným rybízem do jogurtu s medem.
  4. Lívance podáváme spolu s připraveným krémem a rybízem. Před podáváním můžeme zlehka pocukrovat.
Autor:

Podobné recepty

Anglická snídaně

Začněte víkend vydatnou snídaní.

Zapečené palačinky

Extra jednoduché a extra dobré. Pochutnejte si na kakaových palačinkách s tvarohovou náplní.

Croissanty plněné čerstvým sýrem

Zpříjemněte si ráno plněnými croissanty.

Jáhlová kaše s hruškou, tvarohem a ořechy podle Terezy Mackové

Až ochutnáte, věřte, že si tuto kaši budete vařit několikrát do týdne.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.