Jarní salát s vejci

Doplňte živiny po dlouhé zimně jarním salátkem.

Obtížnost

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Na zálivku:

Na salát:

Postup

  1. V misce prošleháme zakysanou smetanu s jogurtem, prolisovaným česnekem, estragonem a citronovou šťávou. Podle chuti osolíme, opepříme a uložíme na cca 20 minut uležet do chladničky.
  2. Mezitím salátové listy omyjeme a osušíme. Salátovou okurku omyjeme a škrabkou na zeleninu ji nakrájíme na tenké plátky, které stočíme do spirálek.
  3. Na servírovací talíře rozdělíme salátové listy, poklademe je nakrájenou okurkou, ředkvičkovými výhonky a polovinami vajec. Dozdobíme jedlými květy a těsně před podáváním zakápneme připraveným dresinkem. Podáváme například s pečivem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    176 KCal

    8 %

    7 %

  • Energie

    738 KJ

    8 %

    7 %

  • Sacharidy

    10,1 g

    11 %

    10 %

  • Vláknina

    1,6 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    10,3 g

    16 %

    15 %

  • Tuky

    10,9 g

    17 %

    16 %

  • nasycené

    5,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Fazolový salát s tuňákem a rukolou

Tento salát můžete podávat k obědu i k večeři a vždy si na něm pochutnáte.

Bramborový salát s tuňákem

Výborný oběd, hotový již za půl hodiny.

Salát s bulgurem a dýní

Zdravý salátek, který vám dodá všechny důležité živiny.

Pečená cizrna s rajčaty a burratou podle Kateřiny Jaškové

Snadný a rychlý tip na zdravý oběd v krabičce.

Vrstvený salát do krabičky s quinoou, cizrnou a halloumi podle Kamily Lindy Sedláčkové

Salát je bezmasý, ale i tak v něm najdete slušnou porci bílkovin.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.