Jarní salát s vejci
Doplňte živiny po dlouhé zimně jarním salátkem.
Postup
- V misce prošleháme zakysanou smetanu s jogurtem, prolisovaným česnekem, estragonem a citronovou šťávou. Podle chuti osolíme, opepříme a uložíme na cca 20 minut uležet do chladničky.
- Mezitím salátové listy omyjeme a osušíme. Salátovou okurku omyjeme a škrabkou na zeleninu ji nakrájíme na tenké plátky, které stočíme do spirálek.
- Na servírovací talíře rozdělíme salátové listy, poklademe je nakrájenou okurkou, ředkvičkovými výhonky a polovinami vajec. Dozdobíme jedlými květy a těsně před podáváním zakápneme připraveným dresinkem. Podáváme například s pečivem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
176 KCal
8 %
7 %
-
Energie
738 KJ
8 %
7 %
-
Sacharidy
10,1 g
11 %
10 %
-
Vláknina
1,6 g
5 %
5 %
-
Bílkoviny
10,3 g
16 %
15 %
-
Tuky
10,9 g
17 %
16 %
-
nasycené
5,1 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA