Halušky se skořicí, jablky a rozinkami

1 hodnocení

Znáte jenom slovenské halušky s brynzou? Vyzkoušejte k snídani sladké se skořicí a jablky.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

bez odležení

Ingredience

4 PORCE +

Na těsto:

Na dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    372 KCal

    17 %

    15 %

  • Energie

    1556 KJ

    17 %

    15 %

  • Sacharidy

    56,6 g

    64 %

    57 %

  • Vláknina

    4,1 g

    14 %

    14 %

  • Bílkoviny

    7,0 g

    11 %

    10 %

  • Tuky

    12,3 g

    19 %

    18 %

  • nasycené

    6,8 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Jablka očistíme, vykrájíme jádřince a nakrájíme na plátky, které pokapeme citronovou šťávou a zasypeme cukrem. Necháme asi 20 minut odležet.
  2. Brambory oloupeme, nastrouháme a smícháme se solí, moukou a vejcem. Vzniklé těsto protlačíme přes síto na halušky do vroucí vody, ve které je povaříme asi 3 minuty. Poté je slijeme přes sítko, přidáme máslo, rozinky, skořici a promícháme.
  3. Halušky rozdělíme do misek a přidáme jablka. Podáváme teplé.

Tip: Pro dospělé rozinky namočíme na 2 hodiny do rumu.

Autor:

Podobné recepty

Anglická snídaně

Začněte víkend vydatnou snídaní.

Zapečené palačinky

Extra jednoduché a extra dobré. Pochutnejte si na kakaových palačinkách s tvarohovou náplní.

Croissanty plněné čerstvým sýrem

Zpříjemněte si ráno plněnými croissanty.

Jáhlová kaše s hruškou, tvarohem a ořechy podle Terezy Mackové

Až ochutnáte, věřte, že si tuto kaši budete vařit několikrát do týdne.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.