Zeleninový salát s krůtím masem
Zdravý oběd, který budete mít hotový do pár minut.
Postup
- Krůtí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky. Ledový salát rozkrojíme na čtvrtky a listy roztrháme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky.
- Maso osolíme, opepříme a opečeme na oleji doměkka. Toastový chléb nakrájíme na čtverečky a pod grilem z obou stran opečeme dozlatova. V misce smícháme majolku se šlehačkou a ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
- Na talíře rozdělíme ledový salát, přidáme rajčata, teplé krůtí nugety a přelijeme dresinkem. Ozdobíme pažitkou a podáváme s opečenými toasty.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
742 KCal
34 %
31 %
-
Energie
3104 KJ
34 %
31 %
-
Sacharidy
28,5 g
32 %
28 %
-
Vláknina
4,0 g
13 %
13 %
-
Bílkoviny
29,3 g
47 %
43 %
-
Tuky
56,1 g
86 %
80 %
-
nasycené
5,1 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA