Thajská kuřecí polévka

Máte rádi thajskou kuchyni? Vyzkoušejte i jejich tradiční polévku.

Obtížnost

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

1 PORCE +

Na 1 porci:

Postup

  1. Zelí nakrájíme na nudličky a dáme do hrnce. Zalijeme ho půl litrem vody a přidáme kuřecí maso vcelku. Povaříme 30 minut. Když je maso měkké, vyndáme ho a nakrájíme na plátky.
  2. Do hrnce přidáme hrášek, chilli papričku nakrájenou na kousky a koriandr a ještě krátce povaříme. Ochutíme solí, pepřem a šťávou z poloviny citronu.
  3. Polévku nalijeme do misky a přidáme k ní plátky kuřecího masa.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    380 KCal

    17 %

    16 %

  • Energie

    1591 KJ

    17 %

    16 %

  • Sacharidy

    36,9 g

    42 %

    37 %

  • Vláknina

    20,4 g

    68 %

    68 %

  • Bílkoviny

    49,7 g

    79 %

    73 %

  • Tuky

    3,8 g

    6 %

    5 %

  • nasycené

    0,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Bílá zelná polévka s klobásou

V sychravém počasí přijde teplá polévka vhod.

Polévka z brokolice a špenátu

Pokud máte rádi polévky, tak musíte ochutnat i tuto.

Petrželový krém s jablky

Tato netradiční polévka vám jistě zachutná.

Dýňová polévka s karamelovými jablíčky

Vyzkoušejte podzimní polévku ze sladkých i slaných surovin.

Pastinákový krém podle @kuchtyna_cz

Není nad to se s příchodem chladnějšího počasí prohřát vydatnou polévkou. Petržel je někdy obtížné...

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.