Thajská kuřecí polévka
Máte rádi thajskou kuchyni? Vyzkoušejte i jejich tradiční polévku.
Postup
- Zelí nakrájíme na nudličky a dáme do hrnce. Zalijeme ho půl litrem vody a přidáme kuřecí maso vcelku. Povaříme 30 minut. Když je maso měkké, vyndáme ho a nakrájíme na plátky.
- Do hrnce přidáme hrášek, chilli papričku nakrájenou na kousky a koriandr a ještě krátce povaříme. Ochutíme solí, pepřem a šťávou z poloviny citronu.
- Polévku nalijeme do misky a přidáme k ní plátky kuřecího masa.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
380 KCal
17 %
16 %
-
Energie
1591 KJ
17 %
16 %
-
Sacharidy
36,9 g
42 %
37 %
-
Vláknina
20,4 g
68 %
68 %
-
Bílkoviny
49,7 g
79 %
73 %
-
Tuky
3,8 g
6 %
5 %
-
nasycené
0,9 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA