Špenátové taštičky
Jednoduché, chutné a ideální na svačinu, oběd i večerní mlsání.
Postup
- Špenát nasekáme a spaříme krátce ve vařící osolené vodě. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme ji na rozpáleném oleji. Přidáme špenát, vmícháme vařenou rýži a nasekanou petrželku. Směs osolíme, opepříme a prohřejeme.
- Z listového těsta vyválíme tenký plát a nakrájíme ho na čtverečky o straně asi 8 cm. Vychladlou náplň rozdělíme doprostřed jednotlivých čtverců. Okraje potřeme vyšlehaným žloutkem, těsto přehneme a pevně přimáčkneme k sobě.
- Šátečky přendáme na plech, povrch těsta potřeme žloutkem a dáme do předehřáté trouby. Pečeme při 170 °C asi 20 minut dozlatova. Šátečky podáváme vychladlé.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
233 KCal
11 %
10 %
-
Energie
977 KJ
11 %
10 %
-
Sacharidy
18,7 g
21 %
19 %
-
Vláknina
1,6 g
5 %
5 %
-
Bílkoviny
3,9 g
6 %
6 %
-
Tuky
15,7 g
24 %
22 %
-
nasycené
3,5 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA