Špenátové taštičky

Jednoduché, chutné a ideální na svačinu, oběd i večerní mlsání.

Obtížnost

Lehké

Vaření 65 min

Ingredience

12 PORCE +

Postup

  1. Špenát nasekáme a spaříme krátce ve vařící osolené vodě. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme ji na rozpáleném oleji. Přidáme špenát, vmícháme vařenou rýži a nasekanou petrželku. Směs osolíme, opepříme a prohřejeme.
  2. Z listového těsta vyválíme tenký plát a nakrájíme ho na čtverečky o straně asi 8 cm. Vychladlou náplň rozdělíme doprostřed jednotlivých čtverců. Okraje potřeme vyšlehaným žloutkem, těsto přehneme a pevně přimáčkneme k sobě.
  3. Šátečky přendáme na plech, povrch těsta potřeme žloutkem a dáme do předehřáté trouby. Pečeme při 170 °C asi 20 minut dozlatova. Šátečky podáváme vychladlé.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    233 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    977 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    18,7 g

    21 %

    19 %

  • Vláknina

    1,6 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    3,9 g

    6 %

    6 %

  • Tuky

    15,7 g

    24 %

    22 %

  • nasycené

    3,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.