Rybí filet s olivovou salsou
Zdravá letní večeře, kterou budete mít hotovou do půl hodiny.
Postup
- Plech na pečení vyložíme pečicím papírem. Vyskládáme na něj rajčata, zakápneme 2 lžícemi oleje, osolíme a opepříme. Pečeme asi 10 minut doměkka.
- Mezitím nahřejeme v pánvi 2 lžíce oleje, rybu osolíme a 3 minuty z každé strany opečeme dozlatova. Stáhneme z ohně a zakápneme citronovou šťávou.
- V míse smícháme nasekané olivy, najemno nakrájené šalotky, petrželku, ocet a zbylý olej. Podle chuti opepříme.
- Rybu podáváme s olivovou salsou, pečenými rajčaty a krátce povařenými zelenými fazolkami.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
346 KCal
16 %
14 %
-
Energie
1448 KJ
16 %
14 %
-
Sacharidy
8,4 g
10 %
8 %
-
Vláknina
6,8 g
23 %
23 %
-
Bílkoviny
22,2 g
35 %
33 %
-
Tuky
22,4 g
34 %
32 %
-
nasycené
3,0 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA