Rybí filet s olivovou salsou

Zdravá letní večeře, kterou budete mít hotovou do půl hodiny.

Obtížnost

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Na přípravu ryby:

Na salsu:

Postup

  1. Plech na pečení vyložíme pečicím papírem. Vyskládáme na něj rajčata, zakápneme 2 lžícemi oleje, osolíme a opepříme. Pečeme asi 10 minut doměkka.
  2. Mezitím nahřejeme v pánvi 2 lžíce oleje, rybu osolíme a 3 minuty z každé strany opečeme dozlatova. Stáhneme z ohně a zakápneme citronovou šťávou.
  3. V míse smícháme nasekané olivy, najemno nakrájené šalotky, petrželku, ocet a zbylý olej. Podle chuti opepříme.
  4. Rybu podáváme s olivovou salsou, pečenými rajčaty a krátce povařenými zelenými fazolkami.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    346 KCal

    16 %

    14 %

  • Energie

    1448 KJ

    16 %

    14 %

  • Sacharidy

    8,4 g

    10 %

    8 %

  • Vláknina

    6,8 g

    23 %

    23 %

  • Bílkoviny

    22,2 g

    35 %

    33 %

  • Tuky

    22,4 g

    34 %

    32 %

  • nasycené

    3,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.