Rajská omáčka s hovězím
Klasika, která chutná jak dětem, tak i dospělým. Vyzkoušejte tento recept.
Postup
- Cibuli, mrkev, celer a petržel očistíme a nakrájíme na menší kousky. Maso ze všech stran osolíme, opepříme a ovážeme provázkem.
- V hrnci rozehřejeme olej a maso na něm opečeme ze všech stran dohněda. Pak ho vyjmeme a udržujeme v teple. Na výpeku orestujeme zeleninu. Když začne zlátnout, vmícháme protlak, poté do hrnce vrátíme maso, přidáme bobkový list, nové koření a skořici. Podlijeme vodou tak, by bylo maso ponořené a dusíme doměkka.
- Hotovou omáčku dochutíme cukrem, octem a citronovou šťávou dle chuti. Pak z ní vyjmeme maso a celé koření a rozmixujeme dohladka. Maso nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme např. s knedlíkem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
302 KCal
14 %
13 %
-
Energie
1265 KJ
14 %
13 %
-
Sacharidy
17,1 g
19 %
17 %
-
Vláknina
8,2 g
27 %
27 %
-
Bílkoviny
37,1 g
59 %
55 %
-
Tuky
7,8 g
12 %
11 %
-
nasycené
1,3 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA