Rajská omáčka s hovězím

Klasika, která chutná jak dětem, tak i dospělým. Vyzkoušejte tento recept.

Obtížnost

Střední

Vaření 140 min

Ingredience

4 PORCE +

Dochucení:

Postup

  1. Cibuli, mrkev, celer a petržel očistíme a nakrájíme na menší kousky. Maso ze všech stran osolíme, opepříme a ovážeme provázkem.
  2. V hrnci rozehřejeme olej a maso na něm opečeme ze všech stran dohněda. Pak ho vyjmeme a udržujeme v teple. Na výpeku orestujeme zeleninu. Když začne zlátnout, vmícháme protlak, poté do hrnce vrátíme maso, přidáme bobkový list, nové koření a skořici. Podlijeme vodou tak, by bylo maso ponořené a dusíme doměkka.
  3. Hotovou omáčku dochutíme cukrem, octem a citronovou šťávou dle chuti. Pak z ní vyjmeme maso a celé koření a rozmixujeme dohladka. Maso nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme např. s knedlíkem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    302 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1265 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    17,1 g

    19 %

    17 %

  • Vláknina

    8,2 g

    27 %

    27 %

  • Bílkoviny

    37,1 g

    59 %

    55 %

  • Tuky

    7,8 g

    12 %

    11 %

  • nasycené

    1,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.