Pečený pstruh na zelenině s dýní

Chutné jídlo, které je plné zdravých živin.

Obtížnost

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

2 PORCE +

Na dozdobení:

Postup

  1. Pstruha omyjeme a na kůži uděláme několik mělkých zářezů. Poté ho ze všech stran osolíme a do dutiny břišní vložíme snítku tymiánu.
  2. Dýni nakrájíme na kousky, stejně tak i cuketu a cibuli. Zeleninu smícháme v míse se stroužky česneku, trochou oleje a osolíme.
  3. Připravenou zeleninu rozložíme do pekáčku a položíme k ní rybu, jarní cibulky a vše opepříme. Pečeme při 220 °C asi 20 minut. Hotovou rybu se zeleninou posypeme semínky a zakapeme citronem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    685 KCal

    31 %

    29 %

  • Energie

    2867 KJ

    31 %

    29 %

  • Sacharidy

    18,3 g

    21 %

    18 %

  • Vláknina

    3,7 g

    12 %

    12 %

  • Bílkoviny

    69,8 g

    111 %

    103 %

  • Tuky

    37,4 g

    58 %

    53 %

  • nasycené

    8,0 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.