Ingredience
Postup
- Rozinky propláchneme horkou vodou a namočíme do rumu. Necháme je asi 120 minut nabobtnat.
- Piškoty pokrájíme na drobné kousky a smícháme je s nabobtnalými rozinkami i s rumem. Přidáme cukr, změklé máslo, kakao, nahrubo nasekané ořechy a propracujeme na pevnou hmotu. Naneseme ji rovnoměrně na obdélníkovou dortovou oplatku a povrch uhladíme. Výška hmoty by měla být asi 3 cm. Necháme zatuhnout 180 minut v chladničce.
- Zatuhlou hmotu rozkrájíme na kousky o rozměru cca 4 x 2,5 cm. Postupně je namočíme do rozpuštěné čokoládové polevy, rozložíme na kovovou mřížku a necháme odkapat. Bonbony ozdobíme cukrovými hvězdičkami a než čokoládová poleva úplně ztuhne, přendáme je na pečicí papír. Necháme zcela zatuhnout.
- Marcipánovou hmotu rozválíme na tenký plát. Rozkrájíme ho na tenké proužky a bonbony jimi ozdobíme do podoby dárků.

















