Kuřecí paličky na olivách
Tento recept je inspirovaný středomořskou kuchyní.
Postup
- Očištěné, omyté a osušené kuřecí paličky (spodní části stehýnek) opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji. Na jednu porci počítáme se dvěma kousky.
- Přidáme k nim oloupané, na půlky rozkrojené stroužky česneku, které také krátce orestujeme. Podlijeme vývarem a červeným vínem, dle chuti osolíme a opepříme, přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Necháme asi 20 minut podusit.
- Po této době přidáme k masu olivy a malé sterilované patizony a ještě dalších 10 minut dusíme. Hotový pokrm podáváme s rýží, přelitou výpekem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
265 KCal
12 %
11 %
-
Energie
1107 KJ
12 %
11 %
-
Sacharidy
5,6 g
6 %
6 %
-
Vláknina
2,0 g
7 %
7 %
-
Bílkoviny
19,6 g
31 %
29 %
-
Tuky
15,0 g
23 %
21 %
-
nasycené
2,6 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA