Kuřecí paličky na olivách

Tento recept je inspirovaný středomořskou kuchyní.

Obtížnost

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Očištěné, omyté a osušené kuřecí paličky (spodní části stehýnek) opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji. Na jednu porci počítáme se dvěma kousky.
  2. Přidáme k nim oloupané, na půlky rozkrojené stroužky česneku, které také krátce orestujeme. Podlijeme vývarem a červeným vínem, dle chuti osolíme a opepříme, přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Necháme asi 20 minut podusit.
  3. Po této době přidáme k masu olivy a malé sterilované patizony a ještě dalších 10 minut dusíme. Hotový pokrm podáváme s rýží, přelitou výpekem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    265 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1107 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    5,6 g

    6 %

    6 %

  • Vláknina

    2,0 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    19,6 g

    31 %

    29 %

  • Tuky

    15,0 g

    23 %

    21 %

  • nasycené

    2,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.