Hlívový salát s krůtím závitkem

Zdravý salát, na kterém si zaručeně pochutnáte.

Obtížnost

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Na závitky:

Na salát:

Na zálivku:

Postup

  1. Maso naklepeme a z obou stran osolíme, opepříme. Papriky očistíme a nakrájíme na nudličky.
  2. Plátky masa potřeme hořčicí, poklademe šunkou, nakrájenými paprikami a stočíme do rolek. Rolky orestujeme na nahřátém oleji dozlatova a poté dopečeme při 180 °C asi 20 minut v troubě.
  3. Ve větší pánvi nahřejeme olej, přidáme hlívu, osolíme, opepříme a restujeme 10 minut. Přimícháme tymián, bobkový list, celer, mrkev, šalotku a česnek, opékáme cca 5 minut a na poslední 2 minuty přisypeme petrželku.
  4. Ocet promícháme s olejem a citronovou šťávou, dochutíme solí s pepřem. Hlívu rozdělíme na talíře a přelijeme zálivkou. Podáváme s nakrájenou krůtí rolkou.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    342 KCal

    16 %

    14 %

  • Energie

    1432 KJ

    16 %

    14 %

  • Sacharidy

    8,2 g

    9 %

    8 %

  • Vláknina

    21,2 g

    71 %

    71 %

  • Bílkoviny

    44,2 g

    70 %

    65 %

  • Tuky

    10,0 g

    15 %

    14 %

  • nasycené

    1,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.