Grilovaný sýr halloumi s čočkovým salátem

Pokud jste vegetarián, tak si ugrilujte zeleninu nebo sýr.

Obtížnost

Lehké

Vaření 45 min

bez odležení salátu

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Čočku vaříme v osolené vodě doměkka asi 20 minut. Po uvaření scedíme a necháme okapat. Dáme do misky, pokapeme vinným octem a olivovým olejem. Poté necháme asi 60 minut odležet.
  2. Zeleninu omyjeme, papriku a okurku nakrájíme nadrobno. Cibulku a ředkvičky nakrájíme na kolečka a mangold rozkrojíme na menší kusy. Přidáme k čočce a promícháme.
  3. Sýr nakrájíme na plátky a namočíme před grilováním na 30 minut do studené vody. Pak ho grilujeme tři minuty z každé strany a podáváme s čočkovým salátem a bulkami.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1179 KCal

    54 %

    49 %

  • Energie

    4934 KJ

    54 %

    49 %

  • Sacharidy

    60,1 g

    68 %

    60 %

  • Vláknina

    11,0 g

    37 %

    37 %

  • Bílkoviny

    62,6 g

    99 %

    92 %

  • Tuky

    74,6 g

    115 %

    107 %

  • nasycené

    35,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Grilovaný sýr s rajčaty a bazalkou v bagetě

Vyzkoušejte podle našeho receptu grilované bagety se sýrem.

Grilovaný hermelín

Hermelín ke grilování neodmyslitelně patří.

Grilovaný hermelín s barevnou zeleninkou

Jste vegetarián? Ugrilujte si místo masa chutný hermelín.

Grilovaný hermelín se zeleninovými špízky

Kombinace jemného sýra a šťavnaté zeleniny na grilu vás nadchne.

Grilovaný sýr brie se salátkem

Chutně grilovat mohou i ti, co nemají v oblibě maso.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.