Grilovaný sýr halloumi s čočkovým salátem
Pokud jste vegetarián, tak si ugrilujte zeleninu nebo sýr.
Vaření 45 min
bez odležení salátu
Postup
- Čočku vaříme v osolené vodě doměkka asi 20 minut. Po uvaření scedíme a necháme okapat. Dáme do misky, pokapeme vinným octem a olivovým olejem. Poté necháme asi 60 minut odležet.
- Zeleninu omyjeme, papriku a okurku nakrájíme nadrobno. Cibulku a ředkvičky nakrájíme na kolečka a mangold rozkrojíme na menší kusy. Přidáme k čočce a promícháme.
- Sýr nakrájíme na plátky a namočíme před grilováním na 30 minut do studené vody. Pak ho grilujeme tři minuty z každé strany a podáváme s čočkovým salátem a bulkami.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
1179 KCal
54 %
49 %
-
Energie
4934 KJ
54 %
49 %
-
Sacharidy
60,1 g
68 %
60 %
-
Vláknina
11,0 g
37 %
37 %
-
Bílkoviny
62,6 g
99 %
92 %
-
Tuky
74,6 g
115 %
107 %
-
nasycené
35,2 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA