Čočka beluga s restovanou červenou cibulí
Čočku nesmíte na Nový rok vynechat.
Postup
- Cibuli nakrájíme na měsíčky a dáme na plech vyložený pečicím papírem, zakápneme medem, olejem, osolíme, opepříme, přidáme ocet a důkladně promícháme. Pečeme při 180 °C asi 40 minut. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
- Čočku uvaříme v osolené vodě doměkka a scedíme. V misce smícháme olivový olej se lžící octa a trochou soli.
- Na talíře rozprostřeme rukolu, přidáme čočku, pečenou cibuli, borůvky a kešu ořechy. Nakonec vše zakápneme připravenou zálivkou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
488 KCal
22 %
20 %
-
Energie
2042 KJ
22 %
20 %
-
Sacharidy
49,2 g
56 %
49 %
-
Vláknina
12,6 g
42 %
42 %
-
Bílkoviny
19,5 g
31 %
29 %
-
Tuky
20,6 g
32 %
29 %
-
nasycené
3,7 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA