Zelený coleslaw
Coleslaw je ideální příloha ke grilovanému masu.
Vaření 20 min
bez chlazení
Postup
- Zelí, kapustu a petržel očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na půlkolečka. Řapíkatý celer a okurku omyjeme, osušíme a nasekáme na malé kousky.
- Majonezu smícháme s jogurtem, cukrem, octem, solí a pepřem podle chuti.
- Do mísy vložíme připravenou zeleninu a promícháme ji s dresinkem. Necháme odležet v chladu alespoň 15 minut. Před podáváním můžeme posypat lněnými semínky.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
325 KCal
15 %
14 %
-
Energie
1362 KJ
15 %
14 %
-
Sacharidy
24,6 g
28 %
25 %
-
Vláknina
7,3 g
24 %
24 %
-
Bílkoviny
4,8 g
8 %
7 %
-
Tuky
21,5 g
33 %
31 %
-
nasycené
0,6 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA