Zelený coleslaw

Coleslaw je ideální příloha ke grilovanému masu.

Obtížnost

Lehké

Vaření 20 min

bez chlazení

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Zelí, kapustu a petržel očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na půlkolečka. Řapíkatý celer a okurku omyjeme, osušíme a nasekáme na malé kousky.
  2. Majonezu smícháme s jogurtem, cukrem, octem, solí a pepřem podle chuti.
  3. Do mísy vložíme připravenou zeleninu a promícháme ji s dresinkem. Necháme odležet v chladu alespoň 15 minut. Před podáváním můžeme posypat lněnými semínky.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    325 KCal

    15 %

    14 %

  • Energie

    1362 KJ

    15 %

    14 %

  • Sacharidy

    24,6 g

    28 %

    25 %

  • Vláknina

    7,3 g

    24 %

    24 %

  • Bílkoviny

    4,8 g

    8 %

    7 %

  • Tuky

    21,5 g

    33 %

    31 %

  • nasycené

    0,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Fazolový salát s tuňákem a rukolou

Tento salát můžete podávat k obědu i k večeři a vždy si na něm pochutnáte.

Bramborový salát s tuňákem

Výborný oběd, hotový již za půl hodiny.

Salát s bulgurem a dýní

Zdravý salátek, který vám dodá všechny důležité živiny.

Pečená cizrna s rajčaty a burratou podle Kateřiny Jaškové

Snadný a rychlý tip na zdravý oběd v krabičce.

Vrstvený salát do krabičky s quinoou, cizrnou a halloumi podle Kamily Lindy Sedláčkové

Salát je bezmasý, ale i tak v něm najdete slušnou porci bílkovin.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.