Zapečená rajčátka

Skvělá chuťovka ke grilu, jako předkrm i lehká večeře plná letních vůní.

Obtížnost

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Rajčátka opláchneme, osušíme a odřízneme horní část. Dužinu vykrojíme vypichovačem. Šťávu oddělíme do šálku a zbylou dužinu nakrájíme na kostičky.
  2. Slaninu nakrájíme na jemné nudličky a v hluboké pánvi je na oleji krátce osmahneme. Přidáme nakrájenou dužinu a nahrubo nadrcený toastový chléb a společně pomalu osmahneme dozlatova. Odstavíme, dáme do mísy a přidáme bylinky a polovinu nastrouhaného sýra.
  3. Směsí naplníme rajčátka, která vložíme do pekáčku a podlijeme odebranou šťávou. Posypeme je zbylým sýrem a můžeme je zakrýt odkrojenou horní částí. Pečeme při 190 °C asi 20 minut.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    382 KCal

    17 %

    16 %

  • Energie

    1599 KJ

    17 %

    16 %

  • Sacharidy

    40,2 g

    46 %

    40 %

  • Vláknina

    6,8 g

    23 %

    23 %

  • Bílkoviny

    18,3 g

    29 %

    27 %

  • Tuky

    15,1 g

    23 %

    22 %

  • nasycené

    4,2 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Smažené sýrové kuličky se šunkou

S touto večeří sklidíte doma velký úspěch.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.