Zapečená rajčátka
Skvělá chuťovka ke grilu, jako předkrm i lehká večeře plná letních vůní.
Postup
- Rajčátka opláchneme, osušíme a odřízneme horní část. Dužinu vykrojíme vypichovačem. Šťávu oddělíme do šálku a zbylou dužinu nakrájíme na kostičky.
- Slaninu nakrájíme na jemné nudličky a v hluboké pánvi je na oleji krátce osmahneme. Přidáme nakrájenou dužinu a nahrubo nadrcený toastový chléb a společně pomalu osmahneme dozlatova. Odstavíme, dáme do mísy a přidáme bylinky a polovinu nastrouhaného sýra.
- Směsí naplníme rajčátka, která vložíme do pekáčku a podlijeme odebranou šťávou. Posypeme je zbylým sýrem a můžeme je zakrýt odkrojenou horní částí. Pečeme při 190 °C asi 20 minut.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
382 KCal
17 %
16 %
-
Energie
1599 KJ
17 %
16 %
-
Sacharidy
40,2 g
46 %
40 %
-
Vláknina
6,8 g
23 %
23 %
-
Bílkoviny
18,3 g
29 %
27 %
-
Tuky
15,1 g
23 %
22 %
-
nasycené
4,2 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA