Vepřová terina s krůtími játry
Máte doma přebytek masa? Využijte ho na terinu.
Vaření 180 min
Bez odležení
Postup
- Šalotky a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno a v pánvi na rozehřátém oleji opečeme dosklovata. Meruňky spaříme horkou vodou a pokrájíme na menší kousky.
- V míse promícháme vepřové maso s krůtími játry, šalotkou s česnekem, meruňkami, brusinkami a vejci. Směs ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a omytými lístky tymiánu.
- Formu vyložíme plátky slaniny tak, aby se navzájem mírně překrývaly a jejich konce přečnívaly přes okraj. Naplníme ji připravenou směsí, lehce sklepneme a přeložíme přes ni přečnívající konce slaniny. Formu zakryjeme alobalem a postavíme do velké zapékací mísy, kterou naplníme horkou vodou tak, aby sahala do poloviny výše formy s terinou. Pečeme v troubě předehřáté na 130 °C asi 150 minut. Formu vyjmeme z vodní lázně a necháme cca 60 minut zchladnout. Poté ji uložíme do druhého dne do chladničky.
- Na pánvi rozehřejeme cukr na světlý karamel, přidáme rozmrazené višně, červené víno a sůl. Promícháme a zredukujeme do husté konzistence. Necháme vychladnout. Terinu dozdobíme zbylým tymiánem a podáváme s višňovou omáčkou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
423 KCal
19 %
18 %
-
Energie
1768 KJ
19 %
18 %
-
Sacharidy
36,8 g
42 %
37 %
-
Vláknina
2,1 g
7 %
7 %
-
Bílkoviny
24,2 g
38 %
36 %
-
Tuky
18,2 g
28 %
26 %
-
nasycené
5,2 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA