Podzim

Období plískanic a podzimních mlh nás směruje domů, do tepla, do kuchyně. Co si uvařit nebo upéct? Vyberte si z našich ověřených receptů.

Podzimní tartaletka s jablky a skořicovou ganache podle @gabriela_peceslaskou

40 min

Křehký máslový korpus ukrývá vrstvu voňavého jablečného kompotu, který díky želatině drží tvar a dá se krásně krájet. Na povrchu ho doplňuje nadýchaná skořicová ganache a karamel.

Svíčková omáčka podle @filip_gunar

45 min

Není nad starou dobrou klasiku.

Pomazánka z kořenové zeleniny podle @lina_kucharka_

30 min

Vyzkoušejte recept na tuto jemnou pomazánku. S čerstvým pečivem se vám budou dělat boule za ušima.

Kančí ragú s knedlíkem podle Lukeho recepty

45 min

Skvělý zvěřinový pokrm s kořenovou zeleninou.

Zeleninový plech s lososem a feta sýrem podle @patrikbefit

40 min

Tato kombinace je pro podzim naprosto dokonalé spojení chutí. Zároveň je recept velmi jednoduchý a zvládne si ho připravit opravdu každý.

Paštika z kořenové zeleniny podle @tady_svacinar

40 min

Zeleninová paštika se skvěle hodí na pečivo, výborně ladí s brusinkami a ořechy a je perfektní jako svačina, předkrm i malé pohoštění pro návštěvu.

Eklérky se smetanovým krémem

80 min

Upečte si ke kávě tyto výborné eklérky.

Zapečené kotlety ve smetanovo-hořčičné omáčce

100 min

Podzimní jídlo, které stačí zapéct v troubě.

Žemlovka se zkaramelizovanými jablky

70 min

Zbylo vám pečivo z předešlého dne? Upečte si sladkou žemlovku.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.