Žemlovka se zkaramelizovanými jablky

Zbylo vám pečivo z předešlého dne? Upečte si sladkou žemlovku.

Obtížnost

Lehké

Vaření 70 min

Ingredience

6 PORCE +

Postup

  1. Rozinky zalijeme 4 lžícemi koňaku a necháme je marinovat. Jablka nakrájíme je na plátky a orestujeme je na másle dozlatova. Přidáme třtinový cukr, skořici a necháme je zkaramelizovat.
  2. Necháme vychladnout. Bílky si oddělíme od žloutků. Do bílků přidáme špetku soli, začneme šlehat, přidáme 20 g cukru a vyšleháme tuhý sníh. 2 žloutky smícháme s tvarohem a 20 g cukru.
  3. Přidáme kůru a extrakt. Sníh smícháme s tvarohem. Mléko smícháme se smetanou, žloutky a 2 lžíce koňaku. Formu vymažeme máslem a vyložíme ji plátky bagety namočené v mléčné směsi.
  4. Přidáme polovinu jablek, rozinky a ořechy. Přidáme polovinu tvarohu a opakujeme do spotřebování surovin. Posypeme třtinovým cukrem a pečeme při 160 °C asi 45 minut.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    965 KCal

    44 %

    40 %

  • Energie

    4038 KJ

    44 %

    40 %

  • Sacharidy

    81,2 g

    92 %

    81 %

  • Vláknina

    7,8 g

    26 %

    26 %

  • Bílkoviny

    32,8 g

    52 %

    48 %

  • Tuky

    50,9 g

    78 %

    73 %

  • nasycené

    24,6 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Čokoládové dortíčky s mandlemi

Vánoce se už pomalu blíží. S jakým cukrovím začnete vy?

Hruškový koláč s oříškovou drobenkou

Jemný a vláčný koláč, který kombinuje sladkost zralých hrušek s křupavou oříškovou drobenkou.

Měkké perníčky

Tyto perníčky nemusíte nechávat dlouho rozležet, budou hned měkké.

Citronovo-banánový chlebík

Svěží chlebíček, který je ideální jako odpolední svačinka.

Žloutkové obdélníčky s ořechy

Upečte si žloutkové obdélníčky s ořechy, které vás okouzlí svou jemností.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.