Salát z kachních prsou s čekankou a grepem
Kachní maso obsahuje vitaminy D a B12 a minerální látky - železo, fosfor, draslík.
Postup
- Kachní prsa omyjeme, osušíme a kůži nařežeme na kostičky. Maso vložíme kůží dolů na pánev a opékáme na středním plameni asi 5-7 minut dočervena. Pak obrátíme a 2 minuty zprudka opečeme i na druhé straně. Maso osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem, přendáme do pekáčku a vložíme na 3-4 minuty do trouby předehřáté na 170 °C.
- Grep oloupeme a ostrým nožem vykrájíme měsíčky dužiny. Fenykl očistíme a nakrájíme na slabé plátky. Čekanku a salát omyjeme, osušíme a natrháme na menší kousky.
- V míse rozšleháme ořechový olej, citronovou šťávu, med, sůl a trochu čerstvě mletého červeného pepře. Do zálivky vložíme plátky fenyklu, lehce je promneme a necháme odležet, aby zkřehly. Pak přidáme vykrájené dílky grepu.
- Na talíře rozdělíme salát a čekanku, marinovaný fenykl s grepem a kachní prsa nakrájená na slabé plátky. Zakapeme zbylým dresinkem, posypeme čerstvě podrceným červeným pepřem a ihned podáváme.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
395 KCal
18 %
16 %
-
Energie
1651 KJ
18 %
16 %
-
Sacharidy
5,3 g
6 %
5 %
-
Vláknina
17,9 g
60 %
60 %
-
Bílkoviny
22,7 g
36 %
33 %
-
Tuky
27,7 g
43 %
40 %
-
nasycené
6,1 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA