Rösti

Křupavé bramborové placičky, které se skvěle hodí jako příloha nebo samostatné jídlo.

Obtížnost

Lehké

Vaření 15 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme nahrubo. Přebytečnou vodu slijeme. Brambory osolíme, opepříme, přidáme nasekanou petrželku, škrob a důkladně promícháme. Na pánvi rozehřejeme olej. Z těstíčka děláme malé placičky, které opečeme po obou stranách dozlatova. Hotové rösti podáváme horké.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    260 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1088 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    32,4 g

    37 %

    32 %

  • Vláknina

    3,3 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    4,9 g

    8 %

    7 %

  • Tuky

    11,6 g

    18 %

    17 %

  • nasycené

    0,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.