Pikantní hovězí polévka
Teplá polévka, která se hodí především do chladných zimních dnů.
Postup
- Maso očistíme a omyjeme. Zázvor oloupeme a nakrájíme na kousky. Oboje spolu s pepřem vložíme do asi 1500 ml vody. Přidáme trochu soli a maso zvolna vaříme, dokud nezměkne.
- Rajčata omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Papriky, žampiony a mangold očistíme. Papriky s mangoldem nakrájíme na nudličky, žampiony na tenké plátky.
- Když je maso měkké, vyjmeme ho. Vývar přecedíme přes jemné sítko do druhého hrnce (dle potřeby ho dolijeme vodou) a znovu přivedeme k varu. Přidáme do něj žampiony, rajčata, mangold a papriky. Polévku dochutíme ústřičnou nebo sójovou omáčkou a jen krátce povaříme.
- Nakonec do polévky přidáme lístky bazalky a dochutíme ji chilli paprikou a limetkovou šťávou. Podle potřeby ji přisolíme. Vložíme do ní pokrájené maso a necháme ho prohřát.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
180 KCal
8 %
7 %
-
Energie
752 KJ
8 %
7 %
-
Sacharidy
7,7 g
9 %
8 %
-
Vláknina
4,2 g
14 %
14 %
-
Bílkoviny
29,4 g
47 %
43 %
-
Tuky
2,5 g
4 %
4 %
-
nasycené
0,8 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA