Pikantní hovězí polévka

Teplá polévka, která se hodí především do chladných zimních dnů.

Obtížnost

Střední

Vaření 110 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Maso očistíme a omyjeme. Zázvor oloupeme a nakrájíme na kousky. Oboje spolu s pepřem vložíme do asi 1500 ml vody. Přidáme trochu soli a maso zvolna vaříme, dokud nezměkne.
  2. Rajčata omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Papriky, žampiony a mangold očistíme. Papriky s mangoldem nakrájíme na nudličky, žampiony na tenké plátky.
  3. Když je maso měkké, vyjmeme ho. Vývar přecedíme přes jemné sítko do druhého hrnce (dle potřeby ho dolijeme vodou) a znovu přivedeme k varu. Přidáme do něj žampiony, rajčata, mangold a papriky. Polévku dochutíme ústřičnou nebo sójovou omáčkou a jen krátce povaříme.
  4. Nakonec do polévky přidáme lístky bazalky a dochutíme ji chilli paprikou a limetkovou šťávou. Podle potřeby ji přisolíme. Vložíme do ní pokrájené maso a necháme ho prohřát.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    180 KCal

    8 %

    7 %

  • Energie

    752 KJ

    8 %

    7 %

  • Sacharidy

    7,7 g

    9 %

    8 %

  • Vláknina

    4,2 g

    14 %

    14 %

  • Bílkoviny

    29,4 g

    47 %

    43 %

  • Tuky

    2,5 g

    4 %

    4 %

  • nasycené

    0,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Bílá zelná polévka s klobásou

V sychravém počasí přijde teplá polévka vhod.

Polévka z brokolice a špenátu

Pokud máte rádi polévky, tak musíte ochutnat i tuto.

Petrželový krém s jablky

Tato netradiční polévka vám jistě zachutná.

Dýňová polévka s karamelovými jablíčky

Vyzkoušejte podzimní polévku ze sladkých i slaných surovin.

Pastinákový krém podle @kuchtyna_cz

Není nad to se s příchodem chladnějšího počasí prohřát vydatnou polévkou. Petržel je někdy obtížné...

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.