Pečené kotlety s bylinkovými bramborami

Použijte bylinky k dochucení masa a brambor. Vykouzlíte výborný pokrm.

Obtížnost

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Kotletu naporcujeme, očistíme a zlehka naklepeme. Maso osolíme, opepříme, posypeme nadrobno nakrájenou petrželkou, zakápneme šťávou z citronu, olivovým olejem a necháme asi 20 minut odpočinout.
  2. Brambory omyjeme, dáme do pekáčku, posypeme kmínem, tymiánem, solí a zakapeme olivovým olejem. Brambory pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 35 minut. Poté je vyndáme, posypeme nasekanou petrželkou a udržujeme v teple.
  3. Kotlety zprudka opečeme na troše rozehřátého oleje z obou stran a poté je dopékáme při 200 °C asi 10 minut. Po upečení kotlety zakryjeme a necháme odpočinout.
  4. Hotové maso rozdělíme na talíře, přidáme brambory a posypeme například bylinkami. Podáváme například s rajčatovým salátem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1628 KCal

    74 %

    68 %

  • Energie

    6812 KJ

    74 %

    68 %

  • Sacharidy

    32,7 g

    37 %

    33 %

  • Vláknina

    4,3 g

    14 %

    14 %

  • Bílkoviny

    45,5 g

    72 %

    67 %

  • Tuky

    20,8 g

    32 %

    30 %

  • nasycené

    0,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.