Pečené kotlety s bylinkovými bramborami
Použijte bylinky k dochucení masa a brambor. Vykouzlíte výborný pokrm.
Postup
- Kotletu naporcujeme, očistíme a zlehka naklepeme. Maso osolíme, opepříme, posypeme nadrobno nakrájenou petrželkou, zakápneme šťávou z citronu, olivovým olejem a necháme asi 20 minut odpočinout.
- Brambory omyjeme, dáme do pekáčku, posypeme kmínem, tymiánem, solí a zakapeme olivovým olejem. Brambory pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 35 minut. Poté je vyndáme, posypeme nasekanou petrželkou a udržujeme v teple.
- Kotlety zprudka opečeme na troše rozehřátého oleje z obou stran a poté je dopékáme při 200 °C asi 10 minut. Po upečení kotlety zakryjeme a necháme odpočinout.
- Hotové maso rozdělíme na talíře, přidáme brambory a posypeme například bylinkami. Podáváme například s rajčatovým salátem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
1628 KCal
74 %
68 %
-
Energie
6812 KJ
74 %
68 %
-
Sacharidy
32,7 g
37 %
33 %
-
Vláknina
4,3 g
14 %
14 %
-
Bílkoviny
45,5 g
72 %
67 %
-
Tuky
20,8 g
32 %
30 %
-
nasycené
0,1 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA