Čtenářský recept: Pařížské bochánky

  14:18

Pařížské bochánky | foto: Pavla Fikejsovápro iDNES.cz

Doba přípravy: 2 dny i s odležením

Na pařížský krém:

  • 0,25 l šlehačky
  • 15 dkg cukru písek nebo krystal
  • 8,75 dkg kakaa

Na zdobení:

  • čokoláda na vaření
  • oloupané mandle

Předem napečená linecká kolečka

1. Pařížské bochánky se skládají z předem upečených lineckých koleček, na která se následně stříká pařížský krém. Svaříme šlehačku s cukrem, když vaří zasypeme kakaem a dobře rozmícháme metličkou a necháme dotuha povařit. Pak necháme nejméně 24 hodin stát v ledničce. Po vychlazení krému jej stříkáme na linecká kolečka.

2. Následně poléváme nebo máčíme v rozpuštěné čokoládě a nakonec zdobíme zapíchnutou celou oloupanou mandlí.

Poznámka: Recept, který mám od cukrářky, zaujal natolik moji maminku, která mimo jiné pekla báječné vánoční cukroví, že jej zařadila každoročně do vánočního pečení cukroví. Nyní pařížské bochánky dělá každý rok i moje dcera.

Vstoupit do diskuse

Nejčtenější

Kapustičkový buřtguláš

Lehké

45 min

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čokoládové dortíčky s mandlemi

Náročné

80 min

Vánoce se už pomalu blíží. S jakým cukrovím začnete vy?

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Střední

30 min

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Hruškový koláč s oříškovou drobenkou

Lehké

40 min

Jemný a vláčný koláč, který kombinuje sladkost zralých hrušek s křupavou oříškovou drobenkou.

Drůbeží paštika s česnekem a lískovými oříšky

Střední

45 min

Luxusní paštika, kterou zvládnete z pohodlí domova.

Měkké perníčky

Lehké

50 min

Tyto perníčky nemusíte nechávat dlouho rozležet, budou hned měkké.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Lehké

45 min

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Střední

90 min

Uvařte si italské jídlo od základů.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.