La peperonata
Nevíte, jak spotřebovat papriku? Vyzkoušejte tento italský recept.
Postup
- Cibuli nakrájíme na tenké nudličky a krátce ji osmahneme na olivovém oleji. Jakmile lehce zezlátne, přidáme očištěné papriky nakrájené na proužky a za občasného míchání restujeme do změknutí asi 20 minut.
- Směs zakápneme octem, osolíme, opepříme, přidáme rajčata, olivy a krátce povaříme. Hotovou směs dozdobíme petrželkou a podáváme s pečivem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
170 KCal
8 %
7 %
-
Energie
710 KJ
8 %
7 %
-
Sacharidy
14,3 g
16 %
14 %
-
Vláknina
5,5 g
18 %
18 %
-
Bílkoviny
3,6 g
6 %
5 %
-
Tuky
10,9 g
17 %
16 %
-
nasycené
1,3 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA