La peperonata

Nevíte, jak spotřebovat papriku? Vyzkoušejte tento italský recept.

Obtížnost

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Na paprikovou směs:

Na dokončení:

Postup

  1. Cibuli nakrájíme na tenké nudličky a krátce ji osmahneme na olivovém oleji. Jakmile lehce zezlátne, přidáme očištěné papriky nakrájené na proužky a za občasného míchání restujeme do změknutí asi 20 minut.
  2. Směs zakápneme octem, osolíme, opepříme, přidáme rajčata, olivy a krátce povaříme. Hotovou směs dozdobíme petrželkou a podáváme s pečivem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    170 KCal

    8 %

    7 %

  • Energie

    710 KJ

    8 %

    7 %

  • Sacharidy

    14,3 g

    16 %

    14 %

  • Vláknina

    5,5 g

    18 %

    18 %

  • Bílkoviny

    3,6 g

    6 %

    5 %

  • Tuky

    10,9 g

    17 %

    16 %

  • nasycené

    1,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.