Kyselý nálev na zeleninu
Zavařte si čerstvou zeleninu na zimní měsíce.
Postup
- Do smaltovaného hrnce nalijeme vodu, přidáme ocet, sůl a cukr a vše krátce povaříme. Když se sůl i cukr rozpustí a nálev přejde varem, hrnec stáhneme z plotýnky a vmícháme sacharin.
- Horký nálev naléváme na zeleninu ve vyvařených sklenicích. Protože nálev neobsahuje konzervanty, je nutné zeleninu po uzavření sklenic sterilovat. To znamená, že sklenice vystavíme po dobu 15-30 minut teplotě 80 °C, a to buď v hrnci s horkou vodou, nebo v troubě, případně i v myčce.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
95 KCal
4 %
4 %
-
Energie
397 KJ
4 %
4 %
-
Sacharidy
30,7 g
35 %
31 %
-
Vláknina
0,0 g
0 %
0 %
-
Bílkoviny
0,0 g
0 %
0 %
-
Tuky
0,0 g
0 %
0 %
-
nasycené
0,0 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA