Kyselý nálev na zeleninu

Zavařte si čerstvou zeleninu na zimní měsíce.

Obtížnost

Lehké

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Do smaltovaného hrnce nalijeme vodu, přidáme ocet, sůl a cukr a vše krátce povaříme. Když se sůl i cukr rozpustí a nálev přejde varem, hrnec stáhneme z plotýnky a vmícháme sacharin.
  2. Horký nálev naléváme na zeleninu ve vyvařených sklenicích. Protože nálev neobsahuje konzervanty, je nutné zeleninu po uzavření sklenic sterilovat. To znamená, že sklenice vystavíme po dobu 15-30 minut teplotě 80 °C, a to buď v hrnci s horkou vodou, nebo v troubě, případně i v myčce.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    95 KCal

    4 %

    4 %

  • Energie

    397 KJ

    4 %

    4 %

  • Sacharidy

    30,7 g

    35 %

    31 %

  • Vláknina

    0,0 g

    0 %

    0 %

  • Bílkoviny

    0,0 g

    0 %

    0 %

  • Tuky

    0,0 g

    0 %

    0 %

  • nasycené

    0,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Drůbeží paštika s česnekem a lískovými oříšky

Luxusní paštika, kterou zvládnete z pohodlí domova.

Pikantní utopenci

Naučte se zavřit ty nejchutnější utopence.

Dýňová pomazánka

Zbyla vám z vaření dýně? Zužitkujte ji na pomazánku.

Chia pudink s ovocem

Chia pudink se hodí na snídani nebo jako zdravá svačinka do práce.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.