Kuřecí maso ve slaninovém kabátku

Na přípravu tohoto jídla vám postačí jeden plech.

Obtížnost

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Brambory pečlivě omyjeme a rozkrájíme na čtvrtky. Dýni a cibuli očistíme, pokud máme dýni hokkaido, nemusíme ji loupat. Dýni nakrájíme na podkovy, cibuli na kostky. Zeleninu vložíme na plech vyložený pečicím papírem, zakapeme olejem, zlehka osolíme a opepříme. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 30 minut.
  2. Kuřecí maso očistíme a vytvoříme kapsu. Do kapsy vložíme plátek sýra. Všechny kousky masa obalíme plátkem slaniny.
  3. Cherry rajčata omyjeme. Snítky rozmarýnu zasuneme pod slaninový obal a zavinuté maso rozložíme na zeleninu. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut. Nakonec přidáme na plech rajčátka a pečeme dalších 10 minut dozlatova.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    505 KCal

    23 %

    21 %

  • Energie

    2113 KJ

    23 %

    21 %

  • Sacharidy

    38,8 g

    44 %

    39 %

  • Vláknina

    5,5 g

    18 %

    18 %

  • Bílkoviny

    36,7 g

    58 %

    54 %

  • Tuky

    22,0 g

    34 %

    31 %

  • nasycené

    7,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.