Kuřecí maso ve slaninovém kabátku
Na přípravu tohoto jídla vám postačí jeden plech.
Postup
- Brambory pečlivě omyjeme a rozkrájíme na čtvrtky. Dýni a cibuli očistíme, pokud máme dýni hokkaido, nemusíme ji loupat. Dýni nakrájíme na podkovy, cibuli na kostky. Zeleninu vložíme na plech vyložený pečicím papírem, zakapeme olejem, zlehka osolíme a opepříme. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 30 minut.
- Kuřecí maso očistíme a vytvoříme kapsu. Do kapsy vložíme plátek sýra. Všechny kousky masa obalíme plátkem slaniny.
- Cherry rajčata omyjeme. Snítky rozmarýnu zasuneme pod slaninový obal a zavinuté maso rozložíme na zeleninu. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut. Nakonec přidáme na plech rajčátka a pečeme dalších 10 minut dozlatova.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
505 KCal
23 %
21 %
-
Energie
2113 KJ
23 %
21 %
-
Sacharidy
38,8 g
44 %
39 %
-
Vláknina
5,5 g
18 %
18 %
-
Bílkoviny
36,7 g
58 %
54 %
-
Tuky
22,0 g
34 %
31 %
-
nasycené
7,4 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA