Jehněčí na rozmarýnu
Jehněčí maso patří mezi zdravé druhy masa, které obsahují širokou škálu živin.
Postup
- Jehněčí maso dobře omyjeme, odblaníme a odstraníme zbytky tuku. Maso osolíme, vložíme do pekáče, přidáme polovinu másla a posypeme rozmarýnem.
- Maso podlijeme vlažnou vodou, přiklopíme a pomalu pečeme v rozehřáté troubě při 200 °C. Během pečení maso několikrát přelijeme šťávou a podle potřeby podléváme horkou vodou.
- Jemně nakrájenou feferonku, rozetřený česnek a nasekanou petrželku prohřejeme na zbylém másle, zalijeme šťávou z pečeného masa a vínem a deset minut dusíme.
- Měkké maso asi po 45 minutách pečení odklopíme a dopečeme dozlatova. Hotové maso nakrájíme na porce, přendáme na talíře a přelijeme připravenou omáčkou. Při podávání skopového nebo jehněčího masa se doporučuje nahřát talíře, aby pokrm příliš rychle nevychladl, kvůli velmi aromatickému tuku z masa. Hotový pokrm ozdobíme čerstvými listy salátu a kostičkami červené papriky. Vhodnou přílohou je vařená rýže nebo brambory.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
375 KCal
17 %
16 %
-
Energie
1571 KJ
17 %
16 %
-
Sacharidy
1,5 g
2 %
1 %
-
Vláknina
0,1 g
0 %
0 %
-
Bílkoviny
40,9 g
65 %
60 %
-
Tuky
21,2 g
33 %
30 %
-
nasycené
11,2 g
-
trans-mastné
0,3 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA