Jablečné knedlíky sypané oříšky

1 hodnocení

Kynuté knedlíky plněné jablíčky ve skořici a sypané oříšky, mňam.

Obtížnost

Střední

Vaření 40 min

bez kynutí

Ingredience

6 PORCE +

Na těsto:

Na náplň:

Na dohotovení:

Postup

  1. Prosátou mouku smícháme s droždím, špetkou soli a cukrem. Přilijeme mléko a vejce. Vypracujeme vláčné těsto a necháme na teplém místě asi hodinu kynout.
  2. Z těsta vyválíme plát silný 1 cm a vykrájíme kolečka. Jablka oloupeme, nakrájíme na kostičky a smícháme s cukrem a skořicí. Na každé kolečko dáme náplň, zabalíme a necháme 15 minut kynout.
  3. Do hrnce s pařákem nalijeme trochu vody a přivedeme k varu. Poté vložíme knedlíky a přikryjeme pokličkou. Na mírném ohni vaříme asi 10 minut, pak knedlíky propíchneme vidličkou.
  4. Hotové knedlíky přelijeme máslem, posypeme cukrem a nasucho opraženými a rozdrcenými oříšky.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    597 KCal

    27 %

    25 %

  • Energie

    2496 KJ

    27 %

    25 %

  • Sacharidy

    81,4 g

    93 %

    81 %

  • Vláknina

    6,6 g

    22 %

    22 %

  • Bílkoviny

    14,9 g

    24 %

    22 %

  • Tuky

    21,9 g

    34 %

    31 %

  • nasycené

    9,8 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.