Falafel se salátem
Tip na jednoduchou a zdravou večeři nebo oběd, který si každý zamiluje.
Vaření 40 min
bez doby namáčení
Postup
- Cizrnu namočíme do studené vody alespoň na 15 hodin, poté vodu slijeme a rozmixujeme ji společně se oloupanou cibulí, česnekem, římským kmínem a kajenským pepřem dohladka. Je-li potřeba přidáme trochu hladké mouky. Polovinu koriandru nasekáme a vmícháme do těsta.
- Těsto rozdělíme na dvě poloviny a do jedné přidáme sezamová semínka. Vytvarujeme z něj asi 30 malých kuliček, které osmažíme v rozpáleném pleji dozlatova a necháme okapat na papírovém ubrousku.
- Mezitím si smícháme bílý jogurt s česnekem, osolíme a opepříme.
- Salát a zeleninu omyjeme, nakrájíme nadrobno, červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na slabé proužky.
- Pita chleba opečeme nasucho v pánvi, potřeme jogurtem a posypeme zeleninou, cibulkou a salátem. Přidáme usmažený falafel a podáváme ozdobené druhou polovinou koriandru.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
1036 KCal
47 %
43 %
-
Energie
4334 KJ
47 %
43 %
-
Sacharidy
86,1 g
98 %
86 %
-
Vláknina
43,0 g
143 %
143 %
-
Bílkoviny
35,3 g
56 %
52 %
-
Tuky
52,6 g
81 %
75 %
-
nasycené
4,7 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA