Závitky ze pstruha s jemnou pórkovou omáčkou

Vyzkoušejte na Vánoce tento pokrm ze pstruha.

Obtížnost

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Z filetů stáhneme kůži a vykostíme. Mrkev a petržel nakrájíme na nudličky. Pórek rozkrojíme v půlce na bílou a zelenou část. Bílou nakrájíme na nudličky. Část dáme stranou.
  2. V osolené vodě spaříme nakrájenou zeleninu. Po spaření vyjmeme a do vody dáme zelenou část pórku nakrájenou na vlákna. Krátce spaříme a vývar ponecháme.
  3. Filety osolíme, opepříme a zeleninu rozdělíme na 8 částí. Každou dáme na kraj filetu a zarolujeme. Vprostřed svážeme vláknem.
  4. Do vývaru nalijeme víno a přivedeme k varu. Přidáme závitky a zakryté vaříme 8 minut. Hotové vyndáme a vývar scedíme. Část pórku zpěníme na másle, zalijeme 100 ml vývaru a smetanou. Osolíme, opepříme a 5 minut vaříme.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    983 KCal

    45 %

    41 %

  • Energie

    4111 KJ

    45 %

    41 %

  • Sacharidy

    6,5 g

    7 %

    7 %

  • Vláknina

    2,4 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    77,8 g

    123 %

    114 %

  • Tuky

    69,9 g

    107 %

    100 %

  • nasycené

    28,2 g

  • trans-mastné

    0,6 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.