Závitky ze pstruha s jemnou pórkovou omáčkou
Vyzkoušejte na Vánoce tento pokrm ze pstruha.
Postup
- Z filetů stáhneme kůži a vykostíme. Mrkev a petržel nakrájíme na nudličky. Pórek rozkrojíme v půlce na bílou a zelenou část. Bílou nakrájíme na nudličky. Část dáme stranou.
- V osolené vodě spaříme nakrájenou zeleninu. Po spaření vyjmeme a do vody dáme zelenou část pórku nakrájenou na vlákna. Krátce spaříme a vývar ponecháme.
- Filety osolíme, opepříme a zeleninu rozdělíme na 8 částí. Každou dáme na kraj filetu a zarolujeme. Vprostřed svážeme vláknem.
- Do vývaru nalijeme víno a přivedeme k varu. Přidáme závitky a zakryté vaříme 8 minut. Hotové vyndáme a vývar scedíme. Část pórku zpěníme na másle, zalijeme 100 ml vývaru a smetanou. Osolíme, opepříme a 5 minut vaříme.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
983 KCal
45 %
41 %
-
Energie
4111 KJ
45 %
41 %
-
Sacharidy
6,5 g
7 %
7 %
-
Vláknina
2,4 g
8 %
8 %
-
Bílkoviny
77,8 g
123 %
114 %
-
Tuky
69,9 g
107 %
100 %
-
nasycené
28,2 g
-
trans-mastné
0,6 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA