Zapékané šišky se zeleninou a uzeným masem
Zapékané šišky se zeleninou a uzeným masem jsou vydatné a voňavé jídlo, které skvěle zasytí celou rodinu.
Postup
- Směs na bramborové těsto vsypeme do mísy. Dle návodu na obalu přilijeme vodu (50 ml vody přidáme navíc) a vypracujeme hladké těsto. Asi 10 minut ho necháme odležet. Potom z něj vytvarujeme šišky a uvaříme je v dostatečném množství osolené vody. Scedíme je a necháme okapat.
- Mrkev očistíme, nakrájíme na drobné kostičky a asi 1 minutu povaříme v osolené vodě. Scedíme ji a necháme okapat. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Uzené maso pokrájíme na kostičky.
- V kastrůlku rozehřejeme máslo a osmahneme na něm cibuli. Přidáme mouku a orestujeme ji. Zalijeme ji studeným vývarem, rozšleháme a 15 minut necháme provařit. Pak bešamel odstavíme a vmícháme do něj vejce rozšlehaná s mlékem.
- Zapékací mísu vytřeme tukem a rozložíme do ní šišky. Přidáme uzené maso, mrkev a hrášek. Vše zalijeme omáčkou, do níž jsme vmíchali sýr. V troubě vyhřáté na 180 °C zapékáme asi 20 minut.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
627 KCal
28 %
26 %
-
Energie
2623 KJ
28 %
26 %
-
Sacharidy
31,6 g
36 %
32 %
-
Vláknina
6,9 g
23 %
23 %
-
Bílkoviny
36,2 g
58 %
53 %
-
Tuky
37,9 g
58 %
54 %
-
nasycené
14,8 g
-
trans-mastné
0,4 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA