Vepřová játra na smetaně s paprikou
Máte rádi játra? Připravte si je na smetaně a podávejte s rýží.
Postup
- Játra odblaníme a nakrájíme na velikost jednoho sousta. V pánvi nahřejeme olej a játra na něm zprudka orestujeme. Opečená játra vyndáme z pánve a ve výpeku dozlatova opečeme najemno nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.
- Do směsi přidáme na nudličky nakrájené papriky, krátce orestujeme, vrátíme játra, podlijeme vodou a vaříme do změknutí.
- Nakonec přilijeme smetanu, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Dochutíme solí s pepřem.
- Při servírování na talíři posypeme nakrájenou chilli papričkou, dozdobíme petrželkou a podáváme spolu s rýží.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
499 KCal
23 %
21 %
-
Energie
2089 KJ
23 %
21 %
-
Sacharidy
29,5 g
34 %
30 %
-
Vláknina
1,7 g
6 %
6 %
-
Bílkoviny
33,4 g
53 %
49 %
-
Tuky
27,0 g
42 %
39 %
-
nasycené
15,3 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA