Vajíčkový salát se zeleninou
Po velikonočním koledování si připravte výborný vajíčkový salát.
Vaření 35 min
bez chladnutí brambor
Postup
- Brambory ve slupce vaříme asi 20 minut doměkka, pak je slijeme, necháme vychladnout a oloupeme. Studené brambory nakrájíme na malé kostičky a nasypeme je do misky.
- Vejce vaříme ve vodě asi 9 minut, aby byly natvrdo, pak je zchladíme ve studené vodě a oloupeme. Vajíčka nakrájíme nadrobno a přidáme k bramborám.
- Papriky, ředkvičky, cibulku omyjeme, nakrájíme všechno nadrobno a většinu přisypeme k vajíčkům. Osolíme, opepříme, přimícháme majonézu a bílý jogurt. Nakonec ozdobíme zbylou zeleninou. Podávat můžeme například s čerstvým pečivem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
264 KCal
12 %
11 %
-
Energie
1104 KJ
12 %
11 %
-
Sacharidy
15,0 g
17 %
15 %
-
Vláknina
2,0 g
7 %
7 %
-
Bílkoviny
12,4 g
20 %
18 %
-
Tuky
16,7 g
26 %
24 %
-
nasycené
2,2 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA