Vajíčkový salát se zeleninou

Po velikonočním koledování si připravte výborný vajíčkový salát.

Obtížnost

Střední

Vaření 35 min

bez chladnutí brambor

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Brambory ve slupce vaříme asi 20 minut doměkka, pak je slijeme, necháme vychladnout a oloupeme. Studené brambory nakrájíme na malé kostičky a nasypeme je do misky.
  2. Vejce vaříme ve vodě asi 9 minut, aby byly natvrdo, pak je zchladíme ve studené vodě a oloupeme. Vajíčka nakrájíme nadrobno a přidáme k bramborám.
  3. Papriky, ředkvičky, cibulku omyjeme, nakrájíme všechno nadrobno a většinu přisypeme k vajíčkům. Osolíme, opepříme, přimícháme majonézu a bílý jogurt. Nakonec ozdobíme zbylou zeleninou. Podávat můžeme například s čerstvým pečivem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    264 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1104 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    15,0 g

    17 %

    15 %

  • Vláknina

    2,0 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    12,4 g

    20 %

    18 %

  • Tuky

    16,7 g

    26 %

    24 %

  • nasycené

    2,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Drůbeží paštika s česnekem a lískovými oříšky

Luxusní paštika, kterou zvládnete z pohodlí domova.

Pikantní utopenci

Naučte se zavřit ty nejchutnější utopence.

Dýňová pomazánka

Zbyla vám z vaření dýně? Zužitkujte ji na pomazánku.

Chia pudink s ovocem

Chia pudink se hodí na snídani nebo jako zdravá svačinka do práce.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.