Tvarohové knedlíky s jahodami

Ovocné knedlíky jako od babičky.

Obtížnost

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Na těsto:

Dohotovení:

Postup

  1. Tvaroh zpracujeme s vejcem, moukou, rozpuštěným máslem a špetkou soli na pevné těsto. Těsto rozkrájíme na 24 dílků a každý dílek těsta roztáhneme na placičku.
  2. Jahody očistíme a rozložíme na placičky těsta. Pak jahody zabalíme do těsta a knedlíky zakulatíme.
  3. Do hrnce dáme vodu se špetkou soli a přivedeme k varu. Vložíme do ní knedlíky a vaříme je asi 8 minut. Vyndáme je a necháme okapat od vody.
  4. Strouhanku osmahneme na rozpuštěném másle a knedlíky ve strouhance obalíme. Smetanu smícháme s cukrem a na kousky nakrájenými jahodami.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1195 KCal

    54 %

    50 %

  • Energie

    5000 KJ

    54 %

    50 %

  • Sacharidy

    114,3 g

    130 %

    114 %

  • Vláknina

    6,4 g

    21 %

    21 %

  • Bílkoviny

    36,2 g

    57 %

    53 %

  • Tuky

    64,1 g

    99 %

    92 %

  • nasycené

    37,9 g

  • trans-mastné

    1,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.