Tvarohové knedlíky s jahodami
Ovocné knedlíky jako od babičky.
Postup
- Tvaroh zpracujeme s vejcem, moukou, rozpuštěným máslem a špetkou soli na pevné těsto. Těsto rozkrájíme na 24 dílků a každý dílek těsta roztáhneme na placičku.
- Jahody očistíme a rozložíme na placičky těsta. Pak jahody zabalíme do těsta a knedlíky zakulatíme.
- Do hrnce dáme vodu se špetkou soli a přivedeme k varu. Vložíme do ní knedlíky a vaříme je asi 8 minut. Vyndáme je a necháme okapat od vody.
- Strouhanku osmahneme na rozpuštěném másle a knedlíky ve strouhance obalíme. Smetanu smícháme s cukrem a na kousky nakrájenými jahodami.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
1195 KCal
54 %
50 %
-
Energie
5000 KJ
54 %
50 %
-
Sacharidy
114,3 g
130 %
114 %
-
Vláknina
6,4 g
21 %
21 %
-
Bílkoviny
36,2 g
57 %
53 %
-
Tuky
64,1 g
99 %
92 %
-
nasycené
37,9 g
-
trans-mastné
1,4 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA