Těstovinová frittata
Ideální způsob, jak zužitkovat zbytky těstovin – frittata je rychlá, chutná a univerzální.
Postup
- Koláčovou formu vymažeme máslem a dáme stranou. Špagety uvaříme, scedíme a necháme zchladnout.
- Žampiony nakrájíme na kousky a společně s nakrájenou mrkví a paprikou krátce podusíme. Asi po pěti minutách přidáme na kostičky nakrájenou šunku a rozmražený hrášek a ještě krátce podusíme. Směs necháme vychladnout.
- Vejce rozšleháme se smetanou, solí, pepřem a nasekanou kudrnkou. Přimícháme špagety a zeleninový základ se šunkou.
- Vše nasypeme do připravené formy, vložíme do vyhřáté trouby a asi 30 minut zapékáme při 180°C. Hotový koláč posypeme parmezánem a čerstvými bylinkami.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
750 KCal
34 %
31 %
-
Energie
3137 KJ
34 %
31 %
-
Sacharidy
44,9 g
51 %
45 %
-
Vláknina
13,4 g
45 %
45 %
-
Bílkoviny
42,1 g
67 %
62 %
-
Tuky
39,4 g
61 %
56 %
-
nasycené
20,6 g
-
trans-mastné
0,3 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA