Těstovinová frittata

Ideální způsob, jak zužitkovat zbytky těstovin – frittata je rychlá, chutná a univerzální.

Obtížnost

Lehké

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Koláčovou formu vymažeme máslem a dáme stranou. Špagety uvaříme, scedíme a necháme zchladnout.
  2. Žampiony nakrájíme na kousky a společně s nakrájenou mrkví a paprikou krátce podusíme. Asi po pěti minutách přidáme na kostičky nakrájenou šunku a rozmražený hrášek a ještě krátce podusíme. Směs necháme vychladnout.
  3. Vejce rozšleháme se smetanou, solí, pepřem a nasekanou kudrnkou. Přimícháme špagety a zeleninový základ se šunkou.
  4. Vše nasypeme do připravené formy, vložíme do vyhřáté trouby a asi 30 minut zapékáme při 180°C. Hotový koláč posypeme parmezánem a čerstvými bylinkami.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    750 KCal

    34 %

    31 %

  • Energie

    3137 KJ

    34 %

    31 %

  • Sacharidy

    44,9 g

    51 %

    45 %

  • Vláknina

    13,4 g

    45 %

    45 %

  • Bílkoviny

    42,1 g

    67 %

    62 %

  • Tuky

    39,4 g

    61 %

    56 %

  • nasycené

    20,6 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.