Steak z vepřové panenky ve slanině se zeleninovými hranolkami
Tento recept můžete podávat i na slavnostní události.
Postup
- Nejdříve připravíme zeleninové hranolky. Očistíme všechnu zeleninu a poté ji nakrájíme na stejně velké hranolky. Dáme je do větší misky, do které přilijeme olej, osolíme a opepříme. Směs dobře promícháme a zeleninové hranolky pak rozložíme v jedné vrstvě na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 180 °C asi 30 minut.
- Každý kousek vepřové panenky obalíme po obvodu plátkem slaniny. Svážeme kuchyňským provázkem nebo silnou bílou nití a posypeme solí a pepřem.
- Ve větší pánvi rozehřejeme olej. Masové balíčky na něm ze všech stran opečeme, až se slanina začne vyškvařovat, maso zpevní a začne chytat barvu (přibližně 4 minuty z každé strany). Poté kousky masa vyjmeme z pánve, zabalíme do alobalu a necháme odpočinout. Podáváme se zeleninovými hranolky, které posypeme nahrubo natrhanou petrželkou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
1883 KCal
86 %
78 %
-
Energie
7880 KJ
86 %
78 %
-
Sacharidy
15,1 g
17 %
15 %
-
Vláknina
4,0 g
13 %
13 %
-
Bílkoviny
302,0 g
479 %
444 %
-
Tuky
67,1 g
103 %
96 %
-
nasycené
13,1 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA