Steak z vepřové panenky ve slanině se zeleninovými hranolkami

Tento recept můžete podávat i na slavnostní události.

Obtížnost

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Zeleninové hranolky:

Postup

  1. Nejdříve připravíme zeleninové hranolky. Očistíme všechnu zeleninu a poté ji nakrájíme na stejně velké hranolky. Dáme je do větší misky, do které přilijeme olej, osolíme a opepříme. Směs dobře promícháme a zeleninové hranolky pak rozložíme v jedné vrstvě na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 180 °C asi 30 minut.
  2. Každý kousek vepřové panenky obalíme po obvodu plátkem slaniny. Svážeme kuchyňským provázkem nebo silnou bílou nití a posypeme solí a pepřem.
  3. Ve větší pánvi rozehřejeme olej. Masové balíčky na něm ze všech stran opečeme, až se slanina začne vyškvařovat, maso zpevní a začne chytat barvu (přibližně 4 minuty z každé strany). Poté kousky masa vyjmeme z pánve, zabalíme do alobalu a necháme odpočinout. Podáváme se zeleninovými hranolky, které posypeme nahrubo natrhanou petrželkou.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1883 KCal

    86 %

    78 %

  • Energie

    7880 KJ

    86 %

    78 %

  • Sacharidy

    15,1 g

    17 %

    15 %

  • Vláknina

    4,0 g

    13 %

    13 %

  • Bílkoviny

    302,0 g

    479 %

    444 %

  • Tuky

    67,1 g

    103 %

    96 %

  • nasycené

    13,1 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.