Špikovaná panenka s omáčkou z modrého sýra

Jemné maso s plnou chutí a výraznou omáčkou – ideální pro milovníky výrazných kombinací.

Obtížnost

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Vepřové panenky očistíme a odblaníme. Pórky omyjeme a překrojíme na čtyři stejně dlouhé kousky. Panenky protkneme po celé délce pórkem a na povrchu je osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme olej a maso ze všech stran opečeme.
  2. Mezitím si nastrouháme sýr a dáme ho do rendlíku pomalu při mírné teploty rozpouštět. Potom jej zalijeme kuřecím vývarem a za stálého šlehání přivedeme do varu. Pomalu vmícháváme smetanu a vaříme na mírném ohni do zhoustnutí.
  3. Nasekané vlašské ořechy orestujeme krátce na pánvi a přidáme do omáčky. Hotové panenky nakrájíme na plátky a lehce přelijeme omáčkou. Podáváme s vařenou brokolicí.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    820 KCal

    37 %

    34 %

  • Energie

    3431 KJ

    37 %

    34 %

  • Sacharidy

    10,0 g

    11 %

    10 %

  • Vláknina

    6,2 g

    21 %

    21 %

  • Bílkoviny

    71,9 g

    114 %

    106 %

  • Tuky

    53,3 g

    82 %

    76 %

  • nasycené

    22,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.