Špikovaná panenka s omáčkou z modrého sýra
Jemné maso s plnou chutí a výraznou omáčkou – ideální pro milovníky výrazných kombinací.
Postup
- Vepřové panenky očistíme a odblaníme. Pórky omyjeme a překrojíme na čtyři stejně dlouhé kousky. Panenky protkneme po celé délce pórkem a na povrchu je osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme olej a maso ze všech stran opečeme.
- Mezitím si nastrouháme sýr a dáme ho do rendlíku pomalu při mírné teploty rozpouštět. Potom jej zalijeme kuřecím vývarem a za stálého šlehání přivedeme do varu. Pomalu vmícháváme smetanu a vaříme na mírném ohni do zhoustnutí.
- Nasekané vlašské ořechy orestujeme krátce na pánvi a přidáme do omáčky. Hotové panenky nakrájíme na plátky a lehce přelijeme omáčkou. Podáváme s vařenou brokolicí.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
820 KCal
37 %
34 %
-
Energie
3431 KJ
37 %
34 %
-
Sacharidy
10,0 g
11 %
10 %
-
Vláknina
6,2 g
21 %
21 %
-
Bílkoviny
71,9 g
114 %
106 %
-
Tuky
53,3 g
82 %
76 %
-
nasycené
22,4 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA