Špagety aglio e olio

Italská klasika, kterou si může dopřát i vegan.

Obtížnost

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Na špagety:

Postup

  1. Špagety uvaříme v osolené vodě vodě podle návodu na obalu a slijeme je.
  2. Nasucho v pánvi opečeme dozlatova zvlášť mandle a strouhanku, dáme stranou.
  3. V pánvi nahřejeme olivový olej, přidáme česnek nakrájený na plátky, chilli papričku nakrájenou na kolečka, krátce opečeme a poté přimícháme uvařené špagety, nasekanou petrželku, osolíme a opepříme.
  4. Na talíře rozdělíme připravené špagety a posypeme je mandlemi se strouhankou.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    548 KCal

    25 %

    23 %

  • Energie

    2293 KJ

    25 %

    23 %

  • Sacharidy

    97,6 g

    111 %

    98 %

  • Vláknina

    5,9 g

    20 %

    20 %

  • Bílkoviny

    16,8 g

    27 %

    25 %

  • Tuky

    8,7 g

    13 %

    12 %

  • nasycené

    1,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.