Špagety aglio e olio
Italská klasika, kterou si může dopřát i vegan.
Postup
- Špagety uvaříme v osolené vodě vodě podle návodu na obalu a slijeme je.
- Nasucho v pánvi opečeme dozlatova zvlášť mandle a strouhanku, dáme stranou.
- V pánvi nahřejeme olivový olej, přidáme česnek nakrájený na plátky, chilli papričku nakrájenou na kolečka, krátce opečeme a poté přimícháme uvařené špagety, nasekanou petrželku, osolíme a opepříme.
- Na talíře rozdělíme připravené špagety a posypeme je mandlemi se strouhankou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
548 KCal
25 %
23 %
-
Energie
2293 KJ
25 %
23 %
-
Sacharidy
97,6 g
111 %
98 %
-
Vláknina
5,9 g
20 %
20 %
-
Bílkoviny
16,8 g
27 %
25 %
-
Tuky
8,7 g
13 %
12 %
-
nasycené
1,0 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA