Salát z pečených brambor se sušenou slaninou

Tento salát zachutná opravdu každému.

Obtížnost

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Dresink:

Postup

  1. Brambory pečlivě omyjeme. Vložíme do vroucí osolené vody a vaříme do poloměkka, asi 15 minut. Pak je slijeme a necháme vychladnout.
  2. Troubu předehřejeme na 220 °C. Uvařené brambory překrájíme na podlouhlé čtvrtky. Osolíme je a opepříme. Plátky šunky podélně přepůlíme, abychom dostali dlouhé proužky. Obalíme jimi čtvrtky brambor. Obalené brambory naskládáme do pekáčku. Česnek nakrájíme na plátky a přidáme k bramborám. Natrháme k nim i lístky rozmarýnu a pokapeme je olejem. Brambory vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 220 °C asi 20 minut dozlatova.
  3. Salát little gem rozebereme a použijeme křehké středové listy. Opereme je a natrháme do mísy. Sýr rozdrobíme a smícháme s provensálským koření. Smícháme ingredience na zálivku. Pečené brambory přidáme do mísy k salátu. Posypeme je ochuceným sýrem a pokapeme zálivkou.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    590 KCal

    27 %

    25 %

  • Energie

    2470 KJ

    27 %

    25 %

  • Sacharidy

    40,2 g

    46 %

    40 %

  • Vláknina

    4,6 g

    15 %

    15 %

  • Bílkoviny

    22,6 g

    36 %

    33 %

  • Tuky

    36,5 g

    56 %

    52 %

  • nasycené

    14,5 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.