Salát z pečených brambor se sušenou slaninou
Tento salát zachutná opravdu každému.
Postup
- Brambory pečlivě omyjeme. Vložíme do vroucí osolené vody a vaříme do poloměkka, asi 15 minut. Pak je slijeme a necháme vychladnout.
- Troubu předehřejeme na 220 °C. Uvařené brambory překrájíme na podlouhlé čtvrtky. Osolíme je a opepříme. Plátky šunky podélně přepůlíme, abychom dostali dlouhé proužky. Obalíme jimi čtvrtky brambor. Obalené brambory naskládáme do pekáčku. Česnek nakrájíme na plátky a přidáme k bramborám. Natrháme k nim i lístky rozmarýnu a pokapeme je olejem. Brambory vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 220 °C asi 20 minut dozlatova.
- Salát little gem rozebereme a použijeme křehké středové listy. Opereme je a natrháme do mísy. Sýr rozdrobíme a smícháme s provensálským koření. Smícháme ingredience na zálivku. Pečené brambory přidáme do mísy k salátu. Posypeme je ochuceným sýrem a pokapeme zálivkou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
590 KCal
27 %
25 %
-
Energie
2470 KJ
27 %
25 %
-
Sacharidy
40,2 g
46 %
40 %
-
Vláknina
4,6 g
15 %
15 %
-
Bílkoviny
22,6 g
36 %
33 %
-
Tuky
36,5 g
56 %
52 %
-
nasycené
14,5 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA