Rybičky z mletého masa
Udělejte svým dětem hravé karbanátky. Jen se po nich zapráší.
Postup
- Mleté maso dáme do mísy a přidáme koření, nasekané bylinky, lžíci strouhanky a vše důkladně propracujeme (čím lépe a déle směs propracujeme, tím lépe bude držet pohromadě).
- Masovou směs vytvarujeme do silnější placky, položíme na pracovní desku a překryjeme potravinářskou folií. Pak ji válečkem rozválíme na plát silný asi 1 cm.
- Vykrajovacími formičkami z hmoty vykrojíme rybičky, oddělíme je od desky plochým nožem a obalíme ve strouhance. Rybičky smažíme v rozpáleném oleji z obou stran asi 8 minut. Hotové rybičky položíme na papírový ubrousek, abychom je zbavili přebytečného oleje.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
239 KCal
11 %
10 %
-
Energie
1000 KJ
11 %
10 %
-
Sacharidy
8,6 g
10 %
9 %
-
Vláknina
0,4 g
1 %
1 %
-
Bílkoviny
20,6 g
33 %
30 %
-
Tuky
12,9 g
20 %
18 %
-
nasycené
5,5 g
-
trans-mastné
0,8 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA