Rybičky z mletého masa

Udělejte svým dětem hravé karbanátky. Jen se po nich zapráší.

Obtížnost

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Mleté maso dáme do mísy a přidáme koření, nasekané bylinky, lžíci strouhanky a vše důkladně propracujeme (čím lépe a déle směs propracujeme, tím lépe bude držet pohromadě).
  2. Masovou směs vytvarujeme do silnější placky, položíme na pracovní desku a překryjeme potravinářskou folií. Pak ji válečkem rozválíme na plát silný asi 1 cm.
  3. Vykrajovacími formičkami z hmoty vykrojíme rybičky, oddělíme je od desky plochým nožem a obalíme ve strouhance. Rybičky smažíme v rozpáleném oleji z obou stran asi 8 minut. Hotové rybičky položíme na papírový ubrousek, abychom je zbavili přebytečného oleje.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    239 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    1000 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    8,6 g

    10 %

    9 %

  • Vláknina

    0,4 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    20,6 g

    33 %

    30 %

  • Tuky

    12,9 g

    20 %

    18 %

  • nasycené

    5,5 g

  • trans-mastné

    0,8 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.